+38 (044) 501 38 89 +38 (066) 980 49 33
+38 (063) 055 87 39 +38 (098) 108 76 56

ЩОРІЧНА ЗВІТНІСТЬ. ЗВІТ ЗА РІК ПРО ВИКОННАННЯ ПРОГРАМИ РОБІТ

20 Січня 2021
ЩОРІЧНА ЗВІТНІСТЬ. ЗВІТ ЗА РІК ПРО ВИКОННАННЯ ПРОГРАМИ РОБІТ
А ми до Вас, в ранковий час! Таки да, це знову звітність… 
І сьогодні вона стосується ВСІХ надрокористувачів, які мають спеціальні дозволи на користування надрами, незалежно від виду користування надрами та корисної копалини.
Все як завжди, ми:
1. Даною публікацією нагадали Вам про звітність
2. Підібрали та склали в одне «місце» інструкції та пояснення
3. Будемо нагадувати Вам завчасно про необхідні звіти та реєстрації
Ну, побігли
   Дата подання: 31.01.2021 року. 
Нормативний документ: Наказ Державної служби геології та надр України 22.08.2013 № 433 «Про затвердження форми звітності».
   Суть звітності: суб’єкти господарювання щороку до 31 січня наступного за звітним роком подають до Держгеонадр звіт за рік про виконання програми робіт, яка є додатком до угоди про умови користування надрами. 
  Форма звіту: затверджена наказом Державної служби геології та надр України22.08.2013 № 433 «Про затвердження форми звітності».
https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0433771-13#n12 або https://www.geo.gov.ua/fd/ – посилання на форму звіту.
   На що звернути увагу? 
   - На колонку 5: «Назва та реквізити документа, що підтверджує виконання пункту». Пояснюємо: якщо у Вас у програмі робіт написано «Розробити та погодити робочий проект розробки родовища» то напису в 4 графі «виконано» буде недостатньо. В 5 графі необхідно навести повну назву проекту, а також якими органами і коли його було затверджено. Якщо у Вас в програмі робіт написано провести певні роботи протягом 4 кварталу попереднього – 1 кварталу поточного року, то є два варіанта: 1) якщо Ви ще не починали робити – «Термін виконання не настав»; 2) якщо Ви вже все ж таки приступили до виконання робіт, в цій колонці вказуєте № та дату договору та назву контрагенту, з яким Ви заключили договір, а в 4 графі – «В процесі виконання»;
   - До графи 4 є виноска «Заповнюється описовим способом». Якщо Ви заповнюєте цей звіт перший раз і ламаєте голову, що описувати, пропонуємо вже сталі приклади заповнення, обирайте, які відповідають Вашому «стану виконання»: «Термін виконання не настав», «В процесі виконання», «Виконано»;
   - Що робити, якщо пункт в програмі робіт є, а виконання немає? Це складне питання. Тут не так легко щось порадити взагалі, без конкретного пункту який порушено. Тому Ви завжди можете звернутися за особистою консультацією. Але чого ми точно не радимо, так це написати «виконано» і придумати якісь реквізити підтверджуючого документу. Тому що це подання до органів державної влади, а також органів контролю та нагляду свідомо неправдивих відомостей. А це, як відомо, в нашій (та й не тільки в нашій) країні карається, що до речі правильно. Так собі порада, але хоч щось: якщо вже нічого не встигаєте виправити до звіту, терміново біжимо виконувати і молимось щоб завершити виконання до перевірки.
Звіт про виконання програми робіт подається в паперовому вигляді.
   Що робити? 
- скачати на сайті Держгеонадра зразок форми звітності;
- заповнити;
- у разі виникнення проблем з заповненням поточних даних звернутись до фахової організації;
- направити заповнений підписаний та засвідчений печаткою паперовий варіант звіту рекомендованим листом до канцелярії Держгеонадра за адресою: 03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16, Канцелярія Держгеонадр.
- документи, що підтверджують відправку, зберігати до наступної перевірки.

Наші фахівці завжди готові надати Вам кваліфіковану та вчасну допомогу. 
І про всяк випадок ми обов’язково ще раз нагадаємо Вам про необхідність подання даних документів


 

будь в курсі новин та змін у законодавстві

підпишись та отримуй інформацію першим