+38 (044) 501 38 89 +38 (066) 980 49 33
+38 (063) 055 87 39 +38 (098) 108 76 56

Навіщо росіянам здалась «нацистська» Галичина?

28 Вересня 2022
Навіщо росіянам здалась «нацистська» Галичина?

Навіщо росіянам здалась «нацистська» Галичина?

Ще один місяць героїчного протистояння українського народу ворогу… І це не пафос, це констатація факту. Раніше ми рахували днями, потім тижнями, тепер місяцями…

За цей час мабуть кожен українець задавався питанням: «Навіщо? Чому? Що їм треба???» На ці питання немає одної короткої та зрозумілої відповіді, ну окрім наприклад «тому що росіяни»… Там і бажання діда увійти в історію, і жага оточення нагріти руки на війні, і потреба чимось перебити повістку внутрішніх проблем, і ще багато, багато чого…

Звичайно, є офіційні цілі СВО: демілітаризація та денацифікація України, відсунення від кордонів росії НАТО, захист мешканців Донбасу. Ну про демілітаризацію України та кордони НАТО, не сміявся лише лінивий. Стосовно денацифікації… мені здається ніхто не зробив більше для становлення української національної ідеї, ніж путін та його СВО… Захист мешканців Донбасу… Ну що можна сказати… Лише за офіційними даними на сьогоднішній день Моніторингова місія ООН по правам людини підтвердила гибель 5100 мирних мешканців України, 346 з яких – діти, при цьому кремль каже «Все идет по плану». Для порівняння  за останній рік до війни в Донбасі загинуло від бойових дій аж вісім цивільних осіб. То може план був інший? Або може дійсні цілі відрізнялись від офіційних?

Історія цивілізації знає безліч війн. Вони всі були різні за масштабами, тривалістю, методами… Але з часом стає зрозумілим, що є одне, що їх об’єднує: ВСІ війни за ВЕСЬ час історії людства велись ЗА РЕСУРСИ. То чому ж ми вирішили, що ця війна виключення?

Звичайно, з’ясовувати весь комплекс економічних чинників – це задача для ґрунтовних досліджень і не сьогоднішнього дня. Тому ми сьогодні торкнемося того, що нам ближче всього, а саме економіко-геологічних чинників… Так, є і такі… Росіяни намагаються просуватись зі сходу на захід… А ми підемо їм на зустріч, і сьогодні вирушимо в мандрівку нашою країною з заходу на схід.

Пам’ятаєте, на початку війни було гасло «Дойдем до границы с Польшей!!!». І весь час в мене поставало питання: добре, стосовно квітів та радості зустрічі Києві, Полтаві, а тим паче в Харкові – розвідка та агентура обманули. Але про Західну Україну завжди було достеменно відомо: з кожної хвіртки, з під кожного кущу, з кожного дерева на російських загарбників будуть полювати. До смерті. То навіщо ж росії пертись в цю жахливу, навіть «нациську» Галичину? Воно того коштує? Виявляється що так… коштує.

Останні роки, і навіть десятиліття, у Кремля залишилось лише 2 аргументи в міжнародній політиці. Ні, 3:

  1. Сама страшна друга армія світу. Нема чого сказати. Навіть вже не смішно.
  2. Ядерний дрючок. Так, ядерна зброя – аргумент вагомий, навіть ось дійсно страшно. Але, по-перше, її застосування потягне на набагато значніші наслідки для самої рф. По-друге за даними розвідки США, близько 20–30% ракет, використаних РФ по Україні, не запускались або вибухали під час польоту. Майже 60% ракет не попали або були збиті українськими силами ПВО. Воронєжу приготуватись? ))) Й по третє – вишенька на тортику – вже майже 20 років росія не проводить профілактику та заміну боєголовок в носіях ядерної зброї через банальну відсутність ядерного плутонію – станом на 2008 рік у неї залишався аж один РНОП (реактор наработки оружейного плутония – мова оригіналу). А термін граничного зберігання та використання збройного плутонія не нагуглить тільки дуже лінивий: складні композиції ізотопів плутонію, тритію й т.і., які використовують у ядерній зброї, мають граничний термін зберігання близько 20-25 років. Тому є велика вірогідність, що всі ядерні сили стримування росії – такий же величезний пшик як і «фтарая армия мира»
  3. Газова дубинка. Вірніше нафто-газова. І ось тут ми зупинимось детальніше.  Яким чином звучать погрози цього напрямку: «Європа замерзне; США хоче перевести Європу на свій дорогезний зкраплений газ; видобувати газ методом гідророзриву пласта в Європі неекологічно та нерентабельно; нафтопереробна промисловість та економіка Європи прилаштована виключно для російської нафти.» І чим більше вони кричать, тим більше починає здаватись, що щось за цим ховається… Але що? Ми можемо помилятися, але здається що росія дуже сильно не хоче, щоб хтось згадав історію нафтогазової галузі України. То що ж приховує історія України першої половини 20 століття?

 

  • Промислове розробка нафти в Івано-Франківські області почалась в другій половині 18 століття, і вже в кінці 19 століття почалось бурхливе освоєння Прикарпатських родовищ, які на той час складали найбільший нафтовидобувний регіон у Європі. Поклади нафти на Прикарпатті досі залишаються досить вагомими, не дивлячись на те, що радянська влада суттєво тормозила пошук та розвідку нових родовищ. Але 30 років незалежності не пройшли даром. І росія мабуть не дуже хоче дивитись у цей бік.
  • Промислова експлуатація Дашавського родовища газу, яке стало одним з найпотужніших на той час газових родовищ світу почалось також на початку 20 століття. І з 1951 року газ цього родовища опалював … росію через газопровід, побудований через Брянськ до Москви. Звичайно, хто хоче зараз в росії про це згадувати? З 1960 році цей же газ поплинув в «братську» білорусь, яка за це люб’язно надала свою територію для російських солдат, що випадково заблукали і опинились в Україні. Окрім того, з 1945 по 1977 роки український газ постачався до Польші, Чехословатчини, Румунії, Болгарії та Австрії.
  • Більшість розвіданих та введених в експлуатацію газових родовищ вичерпались до 70 років 20 століття. А стосовно відкриття нових… на той час були відкриті запаси газу Сибіру,  і пошук нових родовищ, а також впровадження нових технологій, що б дозволили продовжити видобування на старих родовищах на території України перестав фінансуватись. Але треба відмітити, що відпрацьовані газові родовища назараз перетворені у найбільші за обсягами газові сховища в Європі.

 

Ну якщо ми про корисні копалини заговорили, то як кажуть не газом єдиним живуть Карпати. Львівсько-Волинський кам’яновугільний басейн має площу більше 10 тис. км2. Західна Україна багата родовищами горючих сланців, кам’яної та калійної солі. В Закарпатській області є родовища дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння. Волинська область відома своїми бурштиноностими покладами.  Треба сказати про неперевершені за значенням, різноманітністю та лікувальним властивостям мінерально-лікувальні природні ресурси. Починаючі від Нафтусі і закінчуючи Озокетитом, лікуватись якими ну дуже полюблять «гарячі кавказькі парні» з тих регіонів, куди зараз прямують рос гвардійці, усмиряти «бабій бунт». Без іронії спасибі Дагестану, Закавказькому округу, та іншим, хто і сам до нас не їде, і рос гвардію трохи затримає всередині росії. 

 

Так, звичайно, можна сказати, що в росії і своїх природних ресурсів вистачає… Але скажіть мені будь ласка, яких жителів Донбаса росіяни зібрались захищати своїм «дойдем до Львова»? Хіба що тих, що через їхню же навалу опинились на Західній Україні у статусі ВПО…

Ми не кажемо, що корисні копалини стали причиною цієї війни… Вони є складовою, тому що загарбницька війна – це завжди війна за ресурси. Та головні наші ресурси – це наші люди. Які вже сьомий місяць боронять нашу землю від скрючених ручок кремлівських посіпак.

І поки російські солдати прямують за російським кораблем на схід нашої країни у супроводженні гідів найкращого туроператора для росіян «ЗСУ», ми в майбутніх публікаціях також будемо мандрувати з заходу на схід. Щоб ще раз згадати, наскільки багата наша земля, яку ми нікому не віддамо. Так, звичайно, язиком плескати/клавіатурою штрикати – не окупантів гнати. Тому ЗСУ звичайно ж просувається повільнішими темпами, ніж ми всю Україну опишемо. Повільно, зберігаючи життя бійців, мирних жителів, але вже декілька місяців впевнено на схід. Тому фраза «Віримо в ЗСУ», які на початку війни звучала як благання, сьогодні вже констатація факту. Ми віримо в ЗСУ, чекаємо на ПЕРЕМОГУ та працюємо!

А хто прочитав про принади Карпат і згадав, що все життя хотів зайнятись користуванням надрами – милості просимо. Проведемо по всім порогам цієї швидкозмінної та норовливої річки прямо до Спеціального дозволу на користування надрами.

Наші телефони не змінні: 

           +38 (044)501 38 89    +38 (066)980 49 33

           +38 (063)055 87 39    +38 (098)108 76 56

Працюємо ми за тією ж адресою м. Київ, вул. Борщагівська 145 з понеділка по п’ятницю з 10 до 18 години

А всю актуальну, або просто цікаву інформацію завжди можна прочитати на нашій сторінці в ФБ https://www.facebook.com/ugs.com.ua та на нашому сайті  http://ugs.ua/

 

 

будь в курсі новин та змін у законодавстві

підпишись та отримуй інформацію першим